FAQ

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er skabt ud fra reglerne omkring forholdsmæssig afgift. Det betyder, at du betaler en månedlig afgiftsydelse til SKAT for at have retten til at køre i bilen. Procentsatsen afhænger af bilens alder, og er bilen ældre end 36 mdr., falder procentsatsen til 0,5% af bilens vurderede registreringsafgift i den månedlig ydelse til SKAT. Alternativet til dette finder vi ved et traditionelt bilkøb, hvor du én gang betaler den fulde afgift på bilen på 150%.

Hvornår kan flexleasing betale sig?

Som tommelfingerregel kan det betale sig at flexlease, hvis bilens vurderet handelspris i Danmark, med 150% registreringsafgift, overstiger 300.000 danske kroner. Du opnår størst fordel, hvis bilens alder er mere end 36 måneder gammel, da du på biler, som er ældre end tre år, blot betaler 0,5% af den vurderede samlede afgift om måneden.

Hvordan fungerer flexleasing?

I grove træk fungerer flexleasing som et finansieringsværktøj til et køretøj, som du har råderetten over i en given periode. Perioden varierer og aftales ved kontraktens indgåelse.

Fordele ved flexleasing

• Mindre kapitalbinding end ved traditionelt bilkøb.
• Der betales 0,5% til 2% af den vurderede registreringsafgift om måneden.
• Der betales ikke 150% i registreringsafgift.
• Fleksibilitet.
• Bilen sælges uden afgift efter endt kontraktperiode. Markedet er derfor potentielt hele Europa.
• Mindre værditab, da bilen er handlet uden registreringsafgift.
• Bilens forsikring er billigere end ved et traditionelt bilkøb, da det er bilens værdi uden den fulde registreringsafgift, der forsikres.
• Flexleasing er kørsel med køretøj på danske plader, dog undgår du at betale den høje danske afgift på ca. 150%.
• Flexleasing er kørsel på danske plader i et tidsrum fra 1 til 36 måneder, alt efter dit ønske.
• Flexleasing er mulighed for kørsel i køretøjer, der ikke er betalt moms af.
• Flexleasing er mulighed for fleksibelt at kunne bestemme tidsrummet for kørsel på danske nummer plader.
• Flexleasing er mulighed for at skifte mellem flere køretøjer som f.eks. sommer- og vinterbil.
• Flexleasing er mulighed for at sælge køretøjet i hele Europa efter endt Flexleasing.
• Flexleasing er mulighed for at køre det antal kilometer, som brugeren ønsker i brug-perioden – uden meromkostning.
• Flexleasing er kørsel som privat eller som virksomhed.

Faldgruber ved flexleasing

• Du skal være opmærksom på, at restværdien/scrapværdien er udregnet korrekt.
• Du skal være opmærksom på, at du som udgangspunkt skal anvise til en køber efter endt leasingperiode.
• Du står selv for udgifter til eventuelle værkstedsbesøg.

Får jeg min førstegangsydelse tilbage?

Førstegangsydelsen fastsættes ud fra bilens forventede afskrivning over 12 måneder. Der må maksimalt tages udgangspunkt i en afskrivning på 30% årligt. Leaser du derfor en bil med en anskaffelsespris på 200.000 kroner ekskl. moms og afgift, og estimeres det, at bilen afskrives med 30% over 12 måneder, vil din førstegangsydelse således lyde på 60.000 kroner. Herudover kommer der udgifter til blandt andet dokumentoprettelse og GPS-tracking.

Er der derimod lagt et depositum ind i kontrakten, får man naturligvis det fulde depositumbeløb refunderet, hvis man har overholdt alle betalinger i leasingperioden.

Er der fuldt momsfradrag på flexleasing?

Der er ikke fuldt momsfradrag på en flexleasingaftale. Procentsatsen varierer afhængigt af, om bilen er på hvide eller gule plader.

Er leasingbilen på hvide plader, og er den mere end 36 måneder gammel, kan der fratrækkes 1% af 25% af den fulde registreringsafgift.
Er leasingbilen på hvide plader og under 36 måneder gammel, kan du fratrække 2% af 25% af den fulde registreringsafgift.
For at opnå momsfradraget, skal leasingperioden løbe sammenhængende over 6 måneder.

Der kan aldrig fratrækkes mere moms end momsgrundlaget.
En eventuel overskydende moms kan anvendes til momsfradrag i udbetalingen.
Er der tale om en bil med gule plader (biler som udelukkende bruges til erhvervskørsel), opnår leasingtager fuldt momsfradrag på bilen.
Ved splitleasing kan der opnås et momsfradrag på 33%.

Hæfter jeg for restværdien ved flexleasing?

Ja. Leasingtager hæfter for restværdien, og som udgangspunkt er det op til leasingtager at henvise til en tredjepart, når bilen skal sælges efter leasingperioden. Tredjepart må ikke være en privatperson.
Vi kan naturligvis være behjælpelige med, at finde en ny leasingtager.
Efter endt kontraktperiode, kan du ligeledes tegne en ny kontrakt på samme bil.

Skal jeg betale for skader ved flexleasing?

Som leasingtager er du dækket af køretøjets ansvars- og kaskoforsikring, og en eventuel tilkøbt udvidet mekanisk/elektronisk forsikring. Er der tale om en skade, som ikke dækkes af forsikringsselskabet, er det leasingtager som hæfter. Flexleasingbiler er dækket på samme vilkår som ved et ”traditionelt” bileje.

Hvad sker der når leasingaftalen udløber?

Inden leasingkontraktens udløb skal der tages stilling til, om bilen skal sælges til en tredjepart, om vi skal hjælpe med, at finde en ny leasingtager, eller om leasingtager ønsker at forlænge med en ny leasingperiode på samme bil.

Kan I hjælpe med at finde den rigtige bil?

Vi hjælper naturligvis med at finde den helt rigtige bil, som passer til dine behov. Ønsker du selv at undersøge markedet, er her vores guide til, hvad man skal kigge efter. Vi anbefaler, at bilen:
• At bilen står i Tyskland eller Danmark.
• Søg på bilbaser som mobile.de, autoscout24.de og bilbasen.
• Momssplit på bilen (der fremgår både en brutto- og nettopris)
• Står hos en autoriseret forhandler, som specialiserer sig i mærket du er på udkig efter.
• Har meget ekstraudstyr.
• Har overholdt sine services.

Kan jeg få en garantiaftale med i min kontrakt?

Ja, du kan tilkøbe en garantiaftale hos Solid Leasing A/S. Se link for mere information: https://www.cargarantie.info/dk/sammenligning/index.html#omfang

Hvornår kan det betale sig at splitlease?

Som tommelfingerregel kan det betale sig at splitlease, hvis du kører minimum 70% erhverv. Det giver ofte mening at splitlease på dyre biler med høj afskrivning.

Hvordan sætter I restværdien?

Vi udregner restværdien/scrapværdien ud fra, hvad vi vurderer, at bilen er værd efter leasingperioden, og der må maksimalt afskrives 30% årligt. Det er vigtigt, at vi rammer en så præcis restværdi som muligt, så bilens reelle værdi stemmer overens med bilens værdi i kontrakten.

Hvor mange år kan min leasingaftale forløbe sig?

Vi kan altid forlænge din leasingkontrakt, men vi kan maksimalt tage udgangspunkt i 36 måneder ad gangen. Ønsker du at forlænge aftalen efter endt leasingperiode, skal der betales en ny førstegangsydelse, som svarer til den estimerede afskrivning over perioden.

Kan det betale sig, at flexlease en ældre bil?

Det afhænger af handelsprisen på bilen. Prisen på en 10 år gammel bil vil efterhånden være så lav, at det kan betale sig at foretage et traditionelt bilkøb. Det kan imidlertid være svært at låne penge til en 10 år gammel bil, så i disse tilfælde, vil flexleasing være oplagt.

Hvad betyder det, at der er momssplit på bilen?

Søger du efter bil på eksempelvis mobile.de, vil du opleve, at nogle biler er oplyst med en netto- og bruttopris, altså en pris med tysk moms (brutto) og en pris uden tysk moms (netto). Vi anbefaler at finde en bil, hvor der er oplyst begge priser, da vi køber bilen hjem til nettoprisen uden tysk moms.

Hvad sker der, hvis regeringen eller SKAT ændrer på lovgivningen under mit leasingforløb?

Den kontrakt, som du har tegnet med dit leasingselskab er bindende. Der kan derfor ikke ændres i vilkårene under leasingperioden.

Kan en anden person overtage min leasingaftale, før den udløber?

Ja, det kaldes et debitorskifte. Den nye leasingtager skal desuden kreditvurderes.

Kan jeg lease en van eller bil med gule plader/papegøjeplader hos Jer?

Ja

Jeg har fundet en tilsvarende bil hos et andet leasingselskab, hvor den månedlige ydelse er væsentligt lavere end jeres tilbud. Hvordan hænger det sammen?

Ved flexleasing er det vigtigt, at du tager alle tal med i din beregning af bilens totale omkostninger. Du skal altså sammenholde mdr. ydelse, førstegangsydelsen og restværdien samt eventuelle gebyrer og udgifter, før du har det korrekte økonomiske billede af bilen.

Kan jeg risikere, at jeg ikke kan få solgt bilen til den aftalte restværdi efter endt leasingperiode?

Ja. Det er derfor meget vigtigt, at du går til et leasingselskab, som beregner en realistisk restværdi. En leasingkontrakt kan umiddelbart se billig ud, hvis leasingselskabet har taget udgangspunkt i en alt for lav afskrivning, hvor du risikerer at stå med en bil, som er mere værd på papiret end på markedet.
Det er derfor vigtigt, at leasingkontrakten tager udgangspunkt i en korrekt afskrivning, så du ikke risikerer at stå med en ”efterregning” ved leasingkontraktens udløb. Det er dig, som leasingtager, som står inde for restværdien.

Hvordan finder jeg ud af hvilken form for leasing, der passer bedst til mig?

Du kan læse om de forskellige leasingformer her. Har du brug for yderligere rådgivning, er du altid velkommen til at ringe til os eller besøge vores bilhus til en uforpligtende snak.

Har jeg fri km?

Der er flere steder, hvor du vil støde på begrebet ”fri km”. Det forholder sig imidlertid sådan, at dit estimerede antal km i leasingperioden hænger sammen med bilens reelle restværdi. Vi medregner altid dit forventede kørselsbehov i udregningen af restværdien i leasingkontrakten.